dinsdag 14 augustus 2012

Boterkoek maken

Oké, laten we even één ding duidelijk maken: ik ben zeker geen keukenprinses. Het enige wat ik soms maak ik macaroni, spaghetti en pannenkoeken. Soms bak ik eens cupcakes, maar dan wel uit zo'n kant-en-klaar pak van Honig.

Ik liep vanmorgen door de plaatselijke supermarkt en liep langs het bakgedeelte. Ik had mijn broertje beloofd dat ik deze vakantie nog eens iets zou gaan bakken, dus waarom niet nu dacht ik bij mezelf. Ik heb zowat alle pakken mix vastgehad en heb uiteindelijk een pak boterkoekmix meegenomen. Voornamelijk omdat ik daar het minste aan kon verpesten, haha.

IMG_1709

Zoals je ziet heb je maar een paar dingen nodig: de mix je hebt gekocht, 1 ei en 185 gram boter.



Ik heb twee eieren gebruikt. Wij hebben namelijk zelf kippen en die leggen altijd hele kleine eieren, ik (en mijn moeder) waren bang dat ik misschien niet genoeg had, dus heb ik de twee kleinste eieren gepakt en gebruikt.
In het deeg heb ik één ei los geklopt en bij het bestrijken heb ik het kleinste ei los geklopt.
Bij nader inzien was het toch een beetje teveel, maar ik had wel te weinig gehad aan één ei.



Alle ingrediënten doe je in een beslagkom en dan maar lekker kneden (met je handen, heerlijk! ;D).



Uiteindelijk blijft alles aan elkaar vast kleven en maak je een bol van het deeg.



Dan doe je je deeg in een ingevette(!, was ik bijna vergeten, oeps...) bakvorm. Een beetje gelijk verdelen en gladstrijken.



Daarna heb ik het deeg bestreken met het andere ei. (Hier zie je wel dat het een beetje veel ei was, haha)



En dan, hup hup hup, de oven in. Officieel moest je het deeg voor 15-20 minuten in een oven zetten van 190 graden. Onze (combi-)oven springt gelijk van 180 graden naar 200 graden, dus heb ik hem voor 15 minuten in een oven van 200 graden gezet.



Nog heel even...



En dit is het resultaat! Ik heb hem nog niet geproefd (hij is nog warm), maar hij ruikt in ieder geval wel erg lekker! Ik denk dat ik hem morgen meeneem naar mijn opa en oma (die zijn dan 55 jaar getrouwd) en dan eten we hem daar op. Ik ben heel erg benieuwd!



Voor de mensen die op dieet zijn (en daarmee bedoel ik mezelf), dit zit er in één stukje boterkoek (30 gram). Valt op zich wel mee, vond ik.